Solved Vehicle glitch.

scratch

Classy
Joined
Apr 21, 2018
Messages
63
Location
What's it to you?
Hello, sorry to bother you folks, but I was wondering if there was some way to fix this glitch I have with some older vehicles. Basically the structure of the vehicle shows up all red no matter what. Here's a picture:
screenshot_2018-12-04_23-03-17_1.png

This vehicle and a few other older ones have this glitch, other than that the vehicles work fine.

Thanks in advance.
 

Charger

Branding Designer
Moderator
Joined
Jan 22, 2011
Messages
170
Location
Texas
Hello, sorry to bother you folks, but I was wondering if there was some way to fix this glitch I have with some older vehicles. Basically the structure of the vehicle shows up all red no matter what. Here's a picture:

This vehicle and a few other older ones have this glitch, other than that the vehicles work fine.

Thanks in advance.
That's caused by a missing material. In the globals section of the truck file there will be a material, usually starting with "tracks/" followed by a name. Just replace the original material name with "tracks/trans".
 

25or624

secretly a BeamNG player
Joined
Mar 17, 2018
Messages
42
Location
my home
Hello, sorry to bother you folks, but I was wondering if there was some way to fix this glitch I have with some older vehicles. Basically the structure of the vehicle shows up all red no matter what. Here's a picture:
View attachment 1797

This vehicle and a few other older ones have this glitch, other than that the vehicles work fine.

Thanks in advance.
Is that Gabester’s Lexus? If so, how the heck did you get it to work with any textures and without the front suspension breaking?
 
OP
OP
scratch

scratch

Classy
Joined
Apr 21, 2018
Messages
63
Location
What's it to you?
25or624: I dunno, I got it from the old archive a while back. The front suspension and the steering is a little weak and wobbles around 20 MPH and up when steering, but that's the only problem I have with it except for this bug. I use the newest version of RoR. I think this is a link to the police version I showed: http://archives.rigsofrods.net/repo/files/repofiles-2nd-batch/53351e30586e454e3e75c5cb8ce09d3f8c9aece8_LexusPoliceVersion3.zip

Charger: I looked around in the files but I can't quite find what you mean. Maybe you could look at the file above and perhaps fix it up and add it back onto the repo. Sorry I can't be of much help, I know very little about modding. Thanks for trying help though.
 

25or624

secretly a BeamNG player
Joined
Mar 17, 2018
Messages
42
Location
my home
25or624: I dunno, I got it from the old archive a while back. The front suspension and the steering is a little weak and wobbles around 20 MPH and up when steering, but that's the only problem I have with it except for this bug. I use the newest version of RoR. I think this is a link to the police version I showed: http://archives.rigsofrods.net/repo/files/repofiles-2nd-batch/53351e30586e454e3e75c5cb8ce09d3f8c9aece8_LexusPoliceVersion3.zip

Charger: I looked around in the files but I can't quite find what you mean. Maybe you could look at the file above and perhaps fix it up and add it back onto the repo. Sorry I can't be of much help, I know very little about modding. Thanks for trying help though.
Huh, the Lexus I have is all white with paper suspension. I’ll check it out, thanks for the link.
 

Austin

Community Manager
Administrator
Joined
Aug 13, 2007
Messages
255
Location
Wyoming
Just as @Charger suggested...

Step 1:


----

Step 2:


----

Step 3:


----

Step 4:


----

Step 5:
screenshot_2018-12-05_20-44-05_1.png
 
Last edited:
OP
OP
scratch

scratch

Classy
Joined
Apr 21, 2018
Messages
63
Location
What's it to you?
Austin: Thanks, sorry I got confused. Now I have another vehicle to use in my AI less police chases.screenshot_2018-12-05_23-06-33_1.png

The only other thing I don't like is how shiny it is and the fact that the steering is weak. Oh well, you don't need to do much steering in a strait line chase.

Thanks again.
 
Top